De shiatsu behandeling

 

De behandeling vindt plaats op de behandeltafel.

Shiatsu wordt in principe door de kleren heen gegeven, dus  raad ik u aan om makkelijke kleding te dragen (trainingsbroek t/shirt). soms maak ik gebruik van massageolie voornamelijk op rug en nek. 

  

Hoe lang duurt een behandeling?

Een shiatsubehandeling duurt ongeveer 1 uur. De eerste keer duurt de behandeling langer in verband met een intake gesprek.

 

Hoeveel behandelingen zijn nodig?  

Dit is natuurlijk afhankelijk van de aard en de ernst van de klacht.

In het begin en bij langdurige chronische klachten is het raadzaam om wekelijks een behandeling te ondergaan. Vaak zijn de klachten gedurende jaren opgebouwd en moeten vervolgens langzaam worden afgebouwd. 

Tijdens de 1ste behandeling spreken we een aantal behandelingen  (3-5) af waarna we gaan evalueren.

Na deze periode merkt u dat de ontspannende nawerking van een shiatsubehandeling steeds langer gaat duren. Dan is een behandeling eens in de 4-5 weken aan te bevelen. 

 

Shiatsu: ook ter voorkoming van!

Zijn je klachten verdwenen of verminderd en ben je met de behandelingen gestopt? Het is altijd mogelijk om maandelijks een behandeling te bespreken ter voorkoming van (terugkerende) klachten.

 

Wat kunt u zelf doen?

Ik adviseer u na de behandeling één of meerdere oefeningen en voedingsmiddelen die de behandeling ondersteunen; zodat het effect van de behandeling wordt vergroot en verlengd. De oefeningen (Do-in)  werken ook preventief en vergroten uw balans.