Rouw/ verlies en shiatsu:

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met een vorm van verlies. Dit kan een grote invloed hebben op het functioneren in je dagelijks leven. Je bent aan het rouwen om wat is geweest en elke dag besef je weer wat je mist.

Bij rouwen denken mensen vaak aan het omgaan met het overlijden van een dierbaar persoon.

Maar ook het verlies van een baan, een partner door een scheiding, het verlies van je gezondheid, het verlies van een dierbare vriendschap of het verlies van een huisdier kan veel invloed hebben op je dagelijks leven.

 

Rouwen kan gepaard gaan met allerlei (heftige) verschijnselen. Je bent verdrietig, voelt je leeg van binnen en de dagelijkse dingen zijn opeens minder belangrijk. Misschien ben je in de war, of heb je nergens meer zin in.

Je slaapt slecht of juist heel veel, je eetlust is verminderd en je bent vaak emotioneel of het lukt juist niet om je emoties te uiten. Heel begrijpelijk, ieder mens reageert anders op verlies en het is heel normaal dat je uit het lood geslagen bent.

 

Ieder mens gaat ook anders om met verlies; de één duwt alle emoties weg onder het mom van: “het leven gaat door”, een ander is niet in staat om de dagelijkse taken weer op te pakken en heeft nergens zin in, weer een ander kan alleen maar huilen.

 

Ik bied mijn begeleiding aan door mijn eigen ervaringen met verlies en rouw, te combineren met shiatsu en counseling (zie mijn persoonlijke ervaringen).

Praten over wat je hebt meegemaakt in combinatie met een ontspannen shiatsubehandeling waardoor je uit je hoofd en gedachten gaat en je lichaam niet meer zo gespannen staat.

 

En als je het niet prettig vindt om te praten, beginnen we met de shiatsubehandeling en dan kan het zomaar gebeuren dat er tijdens de behandeling emoties los komen en dan nemen we de tijd om deze toe te laten.

Deze behandeling duurt ongeveer 1 uur maar ik laat mij dan leiden door wat jij aangeeft.

 

De shiatsubehandeling wordt vaak merendeels vergoed door de zorgverzekeraar, vraag het even na bij de verzekering.